Mjuk och Halvmjuk Kittost

Ostfestivalen Stockholm 2024

Denna typ av ost har en slät och ibland kladdig yta. Ystningsprocessen avgör ostens huvudsakliga konsistens, men kittost kan bli mycket mjukare, vilket beskrivs som kladdig ovan, på grund av kittbakterierna. Det ger osten en stark och djup smak samt en mjuk till halvmjuk konsistens.

Brostorps gårdsmejeri

Denise

TasteWorthy Award: ★★★

Räven & Osten

Rävens Lilla Röda

TasteWorthy Award: ★★

Jürss Mejeri

Tilda

TasteWorthy Award:


TasteWorthy Ostfestival jury

Sofie Törmä, Per Ekstrand, Christina Möller, Bianca Denvall, Katharina Sandberg Lund, Tove Henckel, Jon-Andri Zogg, Jan Ljungblom, Lotta Bäckman, Chatrin Jakobsson, Vanessa Lo, Markus Femling, Ulrika Åkesson, Lotta Yrlid, Cecilia Liljedahl, Eva Kallenberg, Karsten Thurfjell, Viktor Wiström, Linnea Engström, Sören Persson

Läs om hur våra tester går till

Alla produkter i testet

Gårdsmejeriet Sanda
Spirudden

Räven & Osten
Gösta

Hagarnas mejeri
Rödfibbla

Skärvångens Bymejeri
Linus

Jürss Mejeri
Tilda

Tivarsgårdsmejerie
Port Norderön

Räven & Osten
Rävens Lilla Röda

Brostorps gårdsmejeri
Denise

Ostfestivalen

Under Stockholms Ostfestival 2024 tävlade ostproducenterna i 9 olika kategorier.
Klicka på respektive kategori för att se vinnarna och alla bidrag.

Våra rapporter

Med sensoriska insikter får ni unika fördelar att skapa överlägsna smakupplevelser. Skilj er från mängden och vinn konsumenternas hjärtan med god smak.