Mjuk och Halvmjuk Kittost
Ostfestivalen Stockholm 2024
Denna typ av ost har en slät och ibland kladdig yta. Ystningsprocessen avgör ostens huvudsakliga konsistens, men kittost kan bli mycket mjukare, vilket beskrivs som kladdig ovan, på grund av kittbakterierna. Det ger osten en stark och djup smak samt en mjuk till halvmjuk konsistens.
Brostorps gårdsmejeri
Denise
TasteWorthy Award: ★★★
Räven & Osten
Rävens Lilla Röda
TasteWorthy Award: ★★
Jürss Mejeri
Tilda
TasteWorthy Award: ★
TasteWorthy Ostfestival jury
Sofie Törmä, Per Ekstrand, Christina Möller, Bianca Denvall, Katharina Sandberg Lund, Tove Henckel, Jon-Andri Zogg, Jan Ljungblom, Lotta Bäckman, Chatrin Jakobsson, Vanessa Lo, Markus Femling, Ulrika Åkesson, Lotta Yrlid, Cecilia Liljedahl, Eva Kallenberg, Karsten Thurfjell, Viktor Wiström, Linnea Engström, Sören Persson
Alla produkter i testet
Gårdsmejeriet Sanda
Spirudden
Räven & Osten
Gösta
Hagarnas mejeri
Rödfibbla
Skärvångens Bymejeri
Linus
Jürss Mejeri
Tilda
Tivarsgårdsmejerie
Port Norderön
Räven & Osten
Rävens Lilla Röda
Brostorps gårdsmejeri
Denise

Ostfestivalen
Under Stockholms Ostfestival 2024 tävlade ostproducenterna i 9 olika kategorier.
Klicka på respektive kategori för att se vinnarna och alla bidrag.
Våra rapporter
Med sensoriska insikter får ni unika fördelar att skapa överlägsna smakupplevelser. Skilj er från mängden och vinn konsumenternas hjärtan med god smak.